11 Ekim 2008 Cumartesi

Meyve yemek mutluluğu artırıyor
Çilek, muz, üzüm ve portakal yiyenlerde mutluluk ve canlılığın arttığını dile getiren uzmanlar, kendisini güçsüz ve sinirli hissedenlerin muz yemesini tavsiye etti.
Uzmanlar, insanların günlük hayatta yaş ve kilolarını göz önünde bulundurarak meyve tüketmelerinin sağlıklarına ve mutluluklarına olumlu etki yapacağını belirtti.C vitamini deposu olan çileğin önde gelen afrodizyaklar arasında yer aldığını, vücutta tüm salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırdığını, yüksek tansiyonu düşürdüğünü, damarları temizlediğini, kansere karşı koruduğunu, muzun da kokusuyla bile mutluluk verebildiğini söyledi. Kendisini güçsüz ve sinirli hissedenlere muz yemelerini, kalsiyum ve magnezyum içeren muzun strese iyi geldiğini vurguladı.Üzümün şeker içermesi nedeniyle bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir besin olduğunu, C ve B vitamini açısından zengin olan portakalın da insana dinamizm verdiğini bildirdi.ÇİKOLATA, DONDURMA, FISTIK VE MAKARNAMeyvelerin yanı sıra çok yememek şartıyla, insana mutluluk veren diğer maddelerin çikolata, dondurma, fıstık ve makarna olduğuna işaret edenuzmanlar, buğday ekmeğinin sıkıntıları unutturduğunu, simitin de yağ ve protein içermesi nedeniyle insanları mutlu eden yiyecekler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: ntvmsnbc.com