Şifa deposu dutun faydaları
Aç karnına yenilen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürüyor, mide ve bağırsakları rahatlatıyor, kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geliyor.
Beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. l Mide ve bağırsakları rahatlatır. Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir. Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır.
07 13 2008 diplomat haber
Dut"un faydaları saymakla bitmiyor
Aç karnına yenilen beyaz dutun bağırsak kurtlarını düşürdüğü, mide ve bağırsakları rahatlattığı, kara dutun ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geldiği bildirildi.
Beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı:
- Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.
- Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
- Ateş düşürür.
- Karaciğeri kuvvetlendirir.
- Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
- Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
- Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür.
- Mide ve bağırsakları rahatlatır.
- Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir.
- Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır.
- Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar.
Dutun taze ve kuru olarak yenebildiği, ayrıca şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabildiği, dut şurubunun mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olduğu ifade edildi.
www.oncevatan.com.tr
Dut mikropları öldürüyor
BEYAZ ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını ...
BEYAZ ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir.
23 7 2008 takvim gazete
Yemekle birlikte yendiğinde hazmı kolaylaştırıyor
Aç karnına yenilen beyaz dutun bağırsak kurtlarını düşürdüğü, mide ve bağırsakları rahatlattığı, kara dutun ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geldiği bildirildi. Beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı:
Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.
Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Ateş düşürür.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. l Mide ve bağırsakları rahatlatır.
Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir.
Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır.
24 6 2008 haber5
Dut ye, bir daha hastalıktan hiç bahsetme
Aç karnına yenilen beyaz dutun bağırsak kurtlarını düşürdüğü, mide ve bağırsakları rahatlattığı, kara dutun ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geldiği bildirildi
Beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı: "Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemeklerden önce yendiğinde…
06 22 2008 taraf gazete